"Koud bellen is voor mij een koud kunstje. In een paar seconden maak ik er een warm gesprek van."

Uitbesteden

Telefonische acquisitie uitbesteden

Zelf koud gaan bellen. Wat zou dat opleveren?

Vaak beseffen mensen het niet zo goed. Als je koud gaat bellen, komen er waarschijnlijk maar hooguit 1 à 2 afspraken uit. Op 100 gebelde leads. En dat is heel frustrerend.

Het vergt echt veel doorzettingsvermogen om net zolang te blijven bellen tot het iets oplevert.  

Het 1e telefoontje

Je móet eraan beginnen, maar je begint er niet aan. Je weet dat je vol moet houden, maar ook dat valt niet mee. Het eerste telefoontje lukt nog wel, maar de tijd om dat op te volgen ontbreekt.

Zo laat je je acquisitie versloffen. Ook al heb je van iemand een lead toegespeeld gekregen. Je verliest al gauw je concentratie op het bellen. Het momentum gaat over en dat is heel jammer.

Dan begin je na te denken over telefonische acquisitie: uitbesteden of niet?

De aanhouder wint

Wat kan voor jou het verschil maken als je mij laat bellen?

Bellen vind ik juist heel leuk om te doen. Leuker dan dat jij het vindt, waarschijnlijk. Ik kan er goed tegen als iemand nee zegt en geen interesse heeft. Omdat ik weet dat ze het niet persoonlijk bedoelen. Het is gewoon niet het juiste moment. En ik houd vol, omdat ik weet: de aanhouder wint!

Hoe dat zo is gekomen lees je hier.

Je krijgt voor jezelf helder bij welke bedrijven je aan tafel wilt zitten. En als je daar eenmaal zit, kun je je product of dienst wel verkopen. Dán spreek je met iemand die écht interesse heeft.

Je krijgt kwalitatief goede afspraken met nieuwe prospects. Of met mensen met wie je af en toe al contact hebt en dat vaker zou moeten hebben. Er komt vaart in het contacteren van leads, dus er gebeurt echt iets. En je naam valt vaker. Zo genereer je meer naamsbekendheid op een positieve manier. Actie geeft reactie!

Vooraf hebben we natuurlijk je doelgroep bepaald en waar die te vinden is. Voor acquisitie-activiteiten zijn data nodig. Ik bemiddel zo nodig ook met een online marketing bureau om databestanden aan te kopen, die voldoen aan de juiste criteria. 

Bel mij! +31 (0) 651 84 98 08

Bel jij of bel ik 0651849808 info AT beljijofbelik DOT nl

B2B ACQUISITIE, OPVOLGING & WERVING